Dietetyczny gulasz drobiowy
Do przygotowania tego dania potrzebujesz:
- pierś z kurczaka
- 500 g pieczarek
- 2 czerwone papryki
- cebula
- mały jogurt
- 100 ml czerwonego wina
- sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
1. Pierś z kurczak kroimy w kostkę i przyprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy do lodówki na 30 min.
2. W między czasie cebulę kroimy w piórka, a pieczarki w małe cząstki, i dusimy to razem na patelni.
3. Paprykę kroimy w paski o długości ok 3 cm.
4. Po upływie 30 min pokrojoną pierś z kurczaka wrzucam do wrzącej wody i gotuję do miękkości, po czym dodaje paprykę oraz pieczarki z cebulą i czerwone wino, na koniec wszystko doprawiam jogurtem, solą i pieprzem. Gulasz podajemy z kaszą gryczaną.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz