czwartek, 14 listopada 2013

Dietetyczny gulasz drobiowy




Do przygotowania tego dania potrzebujesz:

  • pierś z kurczaka
  • 500 g pieczarek
  • 2 czerwone papryki
  • cebula
  • mały jogurt
  • 100 ml czerwonego wina
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka


1. Pierś z kurczak kroimy w kostkę i przyprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy do lodówki na 30 min.



2. W między czasie cebulę kroimy w piórka, a pieczarki w małe cząstki, i dusimy to razem na patelni. 



3. Paprykę kroimy w paski o długości ok 3 cm.



4. Po upływie 30 min pokrojoną pierś z kurczaka wrzucam do wrzącej wody i gotuję do miękkości, po czym dodaje paprykę oraz pieczarki z cebulą i czerwone wino, na koniec wszystko doprawiam jogurtem, solą i pieprzem. Gulasz podajemy z kaszą gryczaną.






Brak komentarzy :