poniedziałek, 11 listopada 2013

ŚWIDERKI Z PIECZARKAMI I FETĄ

Witam ,Was serdecznie po dłuższej przerwie dziś chcę zaproponować wam potrawę, która może być podana na obiad jeżeli podamy ją na ciepło, jak również można potraktować potrawę tę jako przekąskę np. imprezę ostatkową :) jest bardzo prosta do przyrządzenia jak i smaczna :) zapraszam do wspólnego gotowania.





Do przygotowania potrzebujesz:


  • makaron świderki pełnoziarnisty
  • opakowanie sera feta
  • ok 14 szt pieczarek średniej wielkości
  • cebula
  • papryka czerwona
  • sól, pieprz, oregano bazylia
  • olej rzepakowy
  • do dekoracji kilka listków rukoli
  • ja w tym wykonaniu zrobię bez dodatku cebuli ze względów upodobań kulinarnych gości

1. Makaron gotujemy al-dente, cebulę kroimy w piórka następnie podsmażamy ją na złoty kolor po czym dodajemy  pieczarki pokrojone w plastry, przyprawiamy do smaku solą pieprzem.




2. Następnie dodajemy pokrojoną w plastry paprykę 




3. ser feta kroimy w kostkę 


4.Wszystko razem mieszamy ze sobą i doprawiamy do smaku bazylią i oregano.
 Jeżeli chcemy potrawę tą podać na ciepło to należy jak najszybciej pomieszać ze sobą wszystkie składniki, a jeśli chcemy podać jako przekąskę to należy makaron i pieczarki z papryką ostudzić i wszystkie składniki wymieszać delikatnie jak będą już zimne:)






smacznego:)

Brak komentarzy :