Z fasolki i brzoskwiń
Macie ochotę na fasolę ..... hmmmm,
bo ja tak moja propozycja to z dodatkiem świeżych brzoskwiń i migdałów.
Do przygotowania potrzebujesz:
-250 g fasolki szparagowej zielonej
-2 szt brzoskwinie
- kilka migdałów łuskanych
- natka pietruszki 2 gałązki
Sos:
-oliwa 3łyżki
-sok z cytryny 2 łyżeczki
-cukier 2łyżeczki
-chili w proszku szczypta
-sól, pieprz do smaku
1 porcja zawiera 156 kcal. Z podanych składników zrobisz 4 porcje.
Wykonanie:
Fasolkę umyj, wrzuć na lekko osolony wrzątek i gotuj do miękkości. Odcedź, odstaw, by wystygła.
Brzoskwinie obierz i podziel w półksiężyce . Wszystkie składniki na sos wymieszaj ze sobą. Cząstki owoców połącz z fasolą, posyp migdałami i natką, polej sosem.
Smacznego :)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz