czwartek, 17 lipca 2014

Z fasolki i brzoskwiń



Macie ochotę na fasolę ..... hmmmm,
 bo ja tak moja propozycja to z dodatkiem świeżych brzoskwiń i migdałów.

Do przygotowania potrzebujesz:

-250 g fasolki szparagowej zielonej
-2 szt brzoskwinie
- kilka migdałów łuskanych
- natka pietruszki 2 gałązki

Sos:
-oliwa 3łyżki
-sok z cytryny 2 łyżeczki
-cukier 2łyżeczki
-chili w proszku  szczypta
-sól, pieprz do smaku

1 porcja zawiera 156 kcal. Z podanych składników zrobisz 4 porcje.

Wykonanie:

Fasolkę umyj, wrzuć na lekko osolony wrzątek i gotuj do miękkości. Odcedź, odstaw, by wystygła.
Brzoskwinie obierz i podziel w półksiężyce . Wszystkie składniki na sos wymieszaj ze sobą. Cząstki owoców połącz z fasolą, posyp migdałami i natką, polej sosem. 





Smacznego :)

Brak komentarzy :