poniedziałek, 7 października 2013

Deser z gruszką



Do przygotowania tego deseru potrzebujesz :
2 gruszki
1 mały gęsty jogurt naturalny
2 łyżeczki cynamonu
płatki migdałów do dekoracji lub orzechy
do smaku można dodać 2 łyżeczki cukru brązowego


1. Gruszki umyj, obierz, usuń z nich gniazda nasienne i pokrój w kostkę.


2. Pokrojone gruszki wrzuć do garnka, zagotuj i podduś na małym ogniu ok 5 min. po tym czasie dodaj cynamon i gotuj jeszcze parę minut, by gruszki były miękkie ale nie rozgotowane. Wystudź.

3. Następnie należy do pucharka nałożyć 3/4 jogurtu naturalnego na to wystudzone gruszki, a na nie 1/4 opakowania jogurtu naturalnego posyp cynamonem i płatkami migdałowymi. Wstaw do lodówki na min 2 godz. podawaj schłodzony!







SMACZNEGO

1 komentarz :

abcdieta od kuchni pisze...

bardzo apetycznie wygląda :)