Dorsz w warzywach
Do przygotowania tego dania potrzebujesz:
- 400 g filet z dorsza bez skóry
- 3 większe marchewki
- por
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- natka pietruszki
- czosnek
- oliwa
- sól i pieprz
1. Rybę przypraw solą i pieprzem oraz polej odrobiną oliwy.
2. Marchewkę zetrzyj na tarce, por pokrój w piórka, a cebulę i paprykę w kostkę.
3 Warzywa wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. Dopraw solą i piperzem.
4. Włóż warzywa do naczynia żaroodpornego i połóż na nich rybę.
5. Piecz ok 20 min w piekarniku na nagrzanym do temp. 200 stopni, najpierw kilka minut pod przykryciem, a potem bez przykrycia, żeby ryba się upiekła.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz