sobota, 22 lutego 2014

Dorsz w warzywach



Do przygotowania tego dania potrzebujesz:

  • 400 g filet z dorsza bez skóry
  • 3 większe marchewki
  • por
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • czosnek
  • oliwa 
  • sól i pieprz



1. Rybę przypraw solą i pieprzem oraz polej odrobiną oliwy.
2. Marchewkę zetrzyj na tarce, por pokrój w piórka, a cebulę i paprykę w kostkę.
3 Warzywa wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. Dopraw solą i piperzem.
4. Włóż warzywa do naczynia żaroodpornego i połóż na nich rybę.
5. Piecz ok 20 min w piekarniku na nagrzanym do temp. 200 stopni, najpierw kilka minut pod przykryciem, a potem bez przykrycia, żeby ryba się upiekła.
















Brak komentarzy :