wtorek, 6 maja 2014

Deser waniliowo- truskawkowy





Do przygotowania potrzebujesz:

-500 g truskawek
-500 g serek waniliowy
- płatki owsiane
-cukier puder
-100 ml mleka
do dekoracji owoce lub czekolada, mięta 


Wykonanie.
Truskawki zmiksuj i włóż do zamrażalnika na ok 2 godz to samo zrób z serkiem waniliowym. Po upłynięciu tego czasu należy ponownie zblenderować truskawki z dodatkiem odrobiny cukru pudru, serek waniliowy także ponownie blenderujemy z dodatkiem cukru pudru i mleka. Do pucharków nakładamy kolejno 2-3 łyżeczki płatków owsianych następnie masę truskawkową a następnie masę waniliową. Do dekoracji można użyć startej czekolady oraz mięty.







Smacznego.

2 komentarze :

Mysia pisze...

wygląda meeega apetycznie:)

Joanna Choińska pisze...

A jak znakomicie smakuję gorąco polecam :)