poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Roladki drobiowe ze szpinakiem


























Do ich wykonania potrzebujesz:
  • 80g fileta z piersi kurczaka
  • 4 krążki mrożonego szpinaku
  • czosnek i przyprawy
  • łyżeczkę oliwy


1. Pierś z kurczaka należy pokroić w plastry (można go delikatnie rozbić tłuczkiem) i z obu stron przyprawić przyprawą do kurczaka.



2. Szpinak należy podsmażyć na oliwie i przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem.




3. Szpinak należy nakładać na pierś z kurczaka i zwijać w rulon, następnie zawinąć w folię i piec przez ok 30 min temp 200 st. C












SMACZNEGO

Wartość odżywcza na 100g:
  • 74,8 kcal
  • 10,5g białka
  • 3,2g tłuszczu
  • 2,3g węglowodanów
  • 1,3 g błonnika

Brak komentarzy :