Roladki drobiowe ze szpinakiem
Do ich wykonania potrzebujesz:
- 80g fileta z piersi kurczaka
- 4 krążki mrożonego szpinaku
- czosnek i przyprawy
- łyżeczkę oliwy
1. Pierś z kurczaka należy pokroić w plastry (można go delikatnie rozbić tłuczkiem) i z obu stron przyprawić przyprawą do kurczaka.
2. Szpinak należy podsmażyć na oliwie i przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem.
3. Szpinak należy nakładać na pierś z kurczaka i zwijać w rulon, następnie zawinąć w folię i piec przez ok 30 min temp 200 st. C
SMACZNEGO
Wartość odżywcza na 100g:
- 74,8 kcal
- 10,5g białka
- 3,2g tłuszczu
- 2,3g węglowodanów
- 1,3 g błonnika
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz