poniedziałek, 14 kwietnia 2014


Jajka faszerowane tuńczykiem



Jajeczka z majonezem, lukrowane babeczki, kotleciki w panierce, karmelowe mazurki - wszystkie te rarytasy wpisane są w wielkanocną tradycję, którą przecież szanujemy i pielęgnujemy, grzecznie zjadając ze stołu wszystkie świąteczne smakowitości. W związku z tym niektórzy z nas kultywują jeszcze jedną niepisaną tradycję - poświątecznego odchudzania się.

A przecież wystarczyłoby tylko zamienić śmietanę na jogurt naturalny, karmel na owoce, smalec na oliwę z oliwek, by dłużej cieszyć się z dobrodziejstw świąt Wielkiej Nocy.


Propozycja jajek z tuńczykiem.

 Składniki:
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • mała czerwona cebula
  • 2 łyżki jogurtu
  • sól, pieprz
  • ewentualnie koperek 
 

Przygotowanie:

Żółtka jajek zmiksować z tuńczykiem i posiekaną cebulą, dodać jogurt, przyprawy. Faszerować białka jajek.







Smacznego.

Brak komentarzy :