Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajeczka
z majonezem, lukrowane babeczki, kotleciki w panierce, karmelowe mazurki - wszystkie te rarytasy wpisane są w wielkanocną
tradycję, którą przecież szanujemy i pielęgnujemy, grzecznie zjadając ze stołu
wszystkie świąteczne smakowitości. W związku z tym niektórzy z nas kultywują
jeszcze jedną niepisaną tradycję - poświątecznego odchudzania się.
A przecież wystarczyłoby tylko zamienić śmietanę na jogurt naturalny, karmel na owoce, smalec na oliwę z oliwek, by dłużej cieszyć się z dobrodziejstw świąt Wielkiej Nocy.
A przecież wystarczyłoby tylko zamienić śmietanę na jogurt naturalny, karmel na owoce, smalec na oliwę z oliwek, by dłużej cieszyć się z dobrodziejstw świąt Wielkiej Nocy.
Propozycja jajek z tuńczykiem.
Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- mała czerwona cebula
- 2 łyżki jogurtu
- sól, pieprz
- ewentualnie koperek
Przygotowanie:
Żółtka jajek
zmiksować z tuńczykiem i posiekaną cebulą, dodać jogurt, przyprawy. Faszerować białka jajek.
Smacznego.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz