Wielkanocna sałatka z brokułami i fetą
Składniki:
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 1 brokuł
- 2 pomidory
- 1 cebula czerwona
- 1 ogórek
- ser feta
- jogurt grecki
- sól
- pieprz
- 1 ząbek czosnku
- odrobina soku z cytryny
Przyrządzenie:
Brokuł
gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 5 minut, po czym studzimy.
Należy
uważać, aby nie był za mocno dogotowany
Pomidory,
ogórka oraz fetę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka.
Ugotowane na
twardo jajka dzielimy na ćwiartki.
Do miseczki
wykładamy wszystkie składniki partiami.
Sos
przyrządzamy z jogurtu greckiego oraz wyciśniętego przez praskę czosnku.
Odrobinę
solimy oraz pieprzymy i dodajemy mniej więcej 1-2 łyżeczki soku z cytryny.
Gotowym
sosem polewamy naszą sałatkę.
Smacznego.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz