niedziela, 13 kwietnia 2014

Wielkanocna sałatka z brokułami i fetą




Składniki:
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 1 brokuł
  • 2 pomidory
  • 1 cebula czerwona
  • 1 ogórek
  • ser feta
  • jogurt grecki
  • sól
  • pieprz
  • 1 ząbek czosnku 
  • odrobina soku z cytryny


Przyrządzenie:

Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 5 minut, po czym studzimy.
Należy uważać, aby nie był za mocno dogotowany
Pomidory, ogórka oraz fetę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka.
Ugotowane na twardo jajka dzielimy na ćwiartki.
Do miseczki wykładamy wszystkie składniki partiami.
Sos przyrządzamy z jogurtu greckiego oraz wyciśniętego przez praskę czosnku.
Odrobinę solimy oraz pieprzymy i dodajemy mniej więcej 1-2 łyżeczki soku z cytryny.
Gotowym sosem polewamy naszą sałatkę.





Smacznego.

Brak komentarzy :